Nu börjar resan

För nästan precis ett år sedan åkte vi två på vår första weekend till Paris. Det som vi tog med oss hem var dock kanske inte i första hand shopping och kultur utan minnena och intrycken från maten. Vi hade på förhand bestämt oss för att djupdyka i Bistronomy-fenomenet och synen på mat har inte riktigt varit sig lik efter det.

Anka med skogssvamp och lite rotfrukter hos Macéo.

Anka med skogssvamp och lite rotfrukter hos Macéo.

När vi två träffades var Anders en ganska van hemmakock som regelbundet bjöd sina vänner på middagar innan det var dags för utgång på stan. Jessicas högsta önskan på en restaurang var en köttbit med pommes. Hade den sällskap av sås eller grönsaker blev hon skeptisk och petade mer i maten än vad hon åt av den.  Efter resan till Paris ändrades dock det mesta, den glädje och upptäckarlust vi mötte hos le Comptoir de Relais Saint-Germain, L’Os à Moelle och Macéo förändrade helt vårt synsätt på mat. Jessica åt saker som hon inte visste fanns och Anders såg hur man genom att inte vara rädd för att experimentera och använda säsongens råvaror kan göra exceptionella måltider till en mycket rimlig kostnad.

Chartier har gått från att ha varit en klassiker till att bli en turistfälla. Deras mat är dock ganska representativ för Jessicas tidigare preferenser.

Chartier har gått från att ha varit en klassiker till att bli en turistfälla. Deras mat är dock ganska representativ för Jessicas tidigare preferenser.

Efterhand har Jessica också blivit en mycket duktig medhjälpare i köket och The Cheap Gourmand är helt enkelt vår resa där vi försöker utmana oss själva till att laga god, nyttig och prisvärd mat. Vi tycker båda om vin, choklad och kaffe och det blir nog en del djupdykningar in mot de områdena också, framförallt försöker vi bli bättre på att matcha mat och vin. Det kommer även att rapporteras om en del intressanta restaurangbesök, vinprovningar och liknande då vi gärna vill lära oss mer och då gör vi gärna det av de bästa.

Posted in Övrigt September 24th, 2009 by
Anders
and last updated September 26th, 2009. Tagged with .


Kommentarer är stängda.