Semmeltisdag!

Är det någon som har missat att det är fettisdagen idag? Till och med på nyheterna imorse pratas det om alla miljontals semlor som säljs i Sverige under den här perioden. Anders och jag tänker självklart inte vara sämre. Ikväll blir det först ett rejält träningspass så man sedan kan avnjuta en klassisk hembakad semla. Jag tänker dessutom passa på att göra en riktigt stor omgång med semmelbullar eftersom det vankas buffé till helgen.

Saffranssemlor

Honungs- och saffranssemlor

Förra året inrättade vi en ny tradition bland våra vänner, med en semmelbuffé där vi gjorde ett antal olika av våra favoritsemlor. I år så infaller fettisdagen passande nog precis innan Anders fyller 30 år och vad passar bättre än att kombinera födelsedagsfirandet med en semmelfrossa. Vi väntar oss lite mer folk än förra året och därför får vi lov att begränsa oss lite i hur många olika semlor vi gör, men självklart kommer den klassiska varianten och kaffe-chokladsemlan att vara närvarande. För enkelhetens skull kommer jag bara baka vanliga semmlebullar utan någon extra smaksättning, men med hjälp av en annan fyllning och smaksatt grädde kan man i vilket fall som helst åstadkomma en riktigt fantastisk saffranssemla.

Vi får inte heller glömma bort årets nykomling, kanelbullesemlan, som gjorde stor succé i alla fall hos mig. En variant vi inte har lagt upp på bloggen men som är ganska enkel är vaniljsemlor som passar de som inte tycker om mandelmassa. Vaniljfyllningen är bara att göra som en grundsmet till vaniljglass och se till att den är på den tjockare sidan. När man sammanfattar det på det här sättet inser jag att vi har gjort ganska mycket semlor de senaste åren, och fler ska det bli!

Våra samlade semmelrecept

Posted in Övrigt February 21st, 2012 by
Jessica
and last updated February 21st, 2012. Tagged with .


Kommentarer är stängda.