Sugarpaste-premiär

Att baka tårtor tycker jag är både kul och ofta tidskrävande och därför gör jag det inte alltför ofta förutom till födelsedagar och liknande. Förra året fick Anders en choklad- och mockatårta i tolv lager till sin födelsedag och i år blev det en makalöst god kladdkaketårta. När det nu blev min tur att fylla år ville jag göra någonting annorlunda efter det ju är jag som bakar tårtor i hushållet. Jag följer en del mat- och bakbloggar samt såklart Cake Boss och blir alltid lika fascinerad över hur extremt snygga vissa kan göra sina tårtor!

Tårta med rosa sugarpaste

Tårta med rosa sugarpaste.

Målet med denna tårta blev alltså att göra den snygg, eller snarare att försöka använda mig av sugarpaste. Jag hittade den på Panduro på extrapris eftersom utgångsdatumet började närma sig. Då detta bara skulle bli ett första test gjorde det mig inte någonting och till detta köpte jag lite röd pastafärg för att kunna göra rosor.

Jag var lite räd för att den “gamla” sugarpasten skulle vara torr och svår att använda, men inte alls! Bara man såg till att knåda och värma upp degen ordentligt blev den väldigt lättarbetad, för lättare deg har jag aldrig jobbat med tidigare. Bara man använder florsocker istället för att mjöla bordet med vetemjöl och en kavel gick det att kavla ut degen till en tunn, tunn bit som jag sedan kunde lägga över tårtan. Det blev en liten skarv på tårtan, men den vänder man ju bara bort från kameran och gästerna så är det problemet löst!

Jag ville även testa att göra rosor då jag sett en tydlig beskrivning på en av de bloggar jag läser. Man måste pilla lite grann och det tar en liten stund, men är inte alls så svårt som jag först trodde. För att vara mitt allra första försök med sugarpaste och med att göra rosor, och för att överhuvudtaget inte vara estetiskt lagd är jag faktiskt nöjd med slutresultatet. Över utseendet alltså. Tårtans innehåll var som sagt inte fokus denna gång…

Posted in Övrigt April 22nd, 2012 by
Jessica
and last updated April 22nd, 2012. Tagged with .


Kommentarer är stängda.