Biff Rydberg

Biff Rydberg är en klassisk lite finare variant av pytt i panna uppkallad efter Hotell Rydberg i Stockholm. Vi använder helst rostas när vi gör den men det brukar inte bli så pjåkigt med rostbiff, innanlår eller fransyska heller.

Biff Rydberg

Biff Rydberg

Detta behövs (4 portioner):

  • ca 800g rostas
  • två gula lökar
  • 8 mellanstora potatisar
  • 4 äggulor

Skala och tärna potatisen, stek den i en eller två stekpannor i olja och smör på mediumvärme. Man kan förkoka den för att spara lite tid men jag tycker att det är så lätt att överkoka den så det blir oftast helt råstekt potatis för min del. Under tiden som den steks putsas och tärnas köttet och löken finhackas, stek löken i en liten stekpanna (kan sparas vid sidan ett litet tag om man vill underlätta för sig) och köttet på hög värme i en större stekpanna när potatisen börjar bli klar. Salta och peppra både köttet och potatisen under tiden de är i pannorna. Till serveringen läggs allt upp separat på tallriken tillsammans med en rå äggula.4 tankar kring “Biff Rydberg

Stefan säger 2010-5-10:

När jag jobbade i Stockholm mitten/slutet av 80-talet så tror jag att de hade någon sorts krämig klick – kanske det var vispad grädde – med “pepparrotsstick” i ovanpå arrangemanget. Kommer iaf ihåg att det passade väldigt bra ihop. Någon som vet mer?

Stefan säger 2010-5-10:

Glömde säga att det var på Restaurang Cecil på Birger Jarlsgatan

AndersZakrisson säger 2010-5-10:

Jag tror att vissa brukar servera Biff Rydberg med senapsgrädde (vispad grädde med stark senap i), så det låter det som att det kan ha varit. Jag har inte testat det själv men när jag tänker efter så kan jag tänka mig att det passar riktigt bra!

Stefan säger 2010-5-12:

@Anders: Yepp, det kan absolut ha varit det. Pepparrot var nog miss i minnet. Hårddisken börjar bli gammal och trött. Tror faktiskt jag måste testa …