Dekonstruerad hamburgare

Några kompisar är över på besök för en sportgala på tv så då tycker jag att det passar bra med hamburgare. Om man anstränger sig så tycker jag att det både blir finare uppläggning och större variationsutrymme att göra en dekonstruerad hamburgare, att det dessutom blir enklare att äta är ju ingen nackdel.

Dekonstruerad hamburgare

Dekonstruerad hamburgare med bacon, barbequesås, ugnsbakad tomat, sallad och bröd.

Detta behövs (4 personer):

  • 800g köttfärs
  • 2 bifftomater
  • 1 paket bacon (120g)
  • 1 Ciabatta
  • blandad sallad
  • barbequesås

Börja med att ställa in de delade tomatern i ugnen i 225 grader i ca 20-30 minuter. Under tiden de är där inne kan man förbereda salladen och barbequesåsen. Jag tog lite ruccola och babyspenat som jag blandade med olivolja och lite balsamvinäger. Barbequesåsen består av chilisås, kalvfond, ostronsås, lite kinesisk soja samt peppar.

Köttfärsen är bara blandad med lite salt och peppar, när tomaterna börjar bli klara är det dags att steka bacon och hamburgarna och avsluta med att grilla bröden lite lätt i en torr och het grillpanna. Jag vet inte riktigt om det är bäst att göra klart bröden före eller efter hamburgarna, gör man dem efteråt så får burgarna någon minut på sig att vila till sig innan det är dags för servering och bröden blir riktigt nygrillade.

Till detta dricker vi givetvis öl, jag tycker att mellanmörka passar bäst (Boston Lager till exempel) och under kvällen går jag över till ljusare när jag inte har mat till.

Posted in Huvudrätter December 15th, 2009 by
Anders
and last updated June 12th, 2012. Tagged with .


2 tankar kring “Dekonstruerad hamburgare

Facebook User säger 2009-12-15:

Det där såg riktigt gott ut.

Hamburgare säger 2010-12-1:

Haha, det här var riktigt annorlunda och såg riktigt gott ut. Måste testas!