Entrécôte Red and White

Det kanske märks att vi tycker om biff med olika typer av potatis eller sallad, men det finns ett till alternativ som vi återupptäckte härom veckan när vi hade lite tomatsås över. Entrécôte (och biff överhuvudtaget) passar utmärkt med pasta som blandats i tomatsås (red and white) och med smörslungad spenat, broccoli eller andra matiga grönsaker. Bäst blir det om tomatsåsen är riktigt koncentrerad och lite pikant, vilket enklast ordnas med lite färsk chili.

Entrecôte med pasta i tomatsås och ruccolasallad.

Entrecôte med pasta i tomatsås, smörslungad spenat och ruccolasallad.

Detta behövs (2 portioner):

  • Två biffar på 250g styck
  • 250g pasta
  • 2dl tomatsås
  • 20g spenat
  • salt, peppar, smör

Har du ingen färdig tomatsås börjar man med den så att den får koka till sig i minst 20 minuter (kom ihåg chilin). Koka pastan (tagliatelle eller penne funkar bra) och värm tomatsåsen om den inte är varm, när vattnet börjar koka kan det vara lagom att börja värma stekpannan till köttet. När det är ca. 6 minuter kvar tills pastan är klar åker biffarna i grillpannan och med 2 minuter kvar smörsteker jag spenaten. Ta av biffarna när de är lagom färdiga och vila under tiden pastavattnet hälls av och pastan blandas med tomatsåsen.

Boira’

Boira 2007

Boira' 2007.

Just den här flaskan har vi fått som en försmak på en kommande resa till Toscana med hela familjen lite senare i vår. Italienskt vin ska drickas med mat, så är det bara och med maträtt inspirerad av Italien tänkte vi att den skulle passa bra.  Boìra är ett klassiskt bordsvin gjort på Sangiovese, det är ganska välbalanserat med tydlig mineralitet. Det har lite strävhet och eldighet vilket ger ett ganska kraftfullt uttryck. Längden är dock inte så imponerande, syrorna sticker också ut lite och det är inte vidare komplext. Som helhet är det dock helt ok och passar bra till maten, jag ser verkligen fram emot att få grotta ner mig mer i området! (86 p)Kommentarer är stängda.