Kycklingfilé med sallad caprese

Sallad caprese är en riktig klassiker som italienarna antagligen tycker att jag vanhelgar genom att blanda upp med kyckling, men de funkar riktigt fint ihop så jag ser ingen anledning till att inte göra det. Dessutom är jag väl inte först i världshistorien med att vare sig modifiera den eller att ens göra den här varianten med körsbärstomater. Enkelt, snabbt och kalorisnålt blir det dock och dessutom med mycket protein. Är man Cheap köper man billigast möjlig mozzarella och är man Gourmand tar man riktig buffel-mozzarella. En variant är också att ta en färdiggrillad kyckling om man har riktigt bråttom eller vill ha lite picnic-mat.

Sallad Caprese med grillad kyckling

Sallad Caprese med grillad kyckling.

Detta behövs (4 portioner)

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 2 bollar mozzarella (125 g styck)

Så här gör du

  1. Sätt igång ugnen på 150 grader och sedan en stekpanna på värme. Trimma kycklingfiléerna, salta och peppra och bryn de sedan för att sedan ställa in de i ugnen. Låt de stå där i cirka 20 minuter.
  2. Plocka basilikablad och sköljd de sedan tillsammans med tomaterna, torka och fördela portionsvis. Riv och fördela även mozzarellan.
  3. Lägg upp kycklingen när den är klar och häll på olivolja och lite flingsalt, på bilden har jag dessutom lyxat till det med lite balsamvinäger.


Kommentarer är stängda.