Kycklinglårfilé med chiliquinoa

Jessica har shoppat lite i frysen igen och tydligen så tyckte hon att jag skulle hitta på något med ett paket kycklinglår eftersom det var jag som köpt dem och hon uttryckt klart och tydligt att hon inte vill handskas med dem (vilket jag förvisso vet om). Så det är faktiskt nästan inte mer än rätt att jag hittar på något. Jag vill få till någonting ganska nyttigt och med lite smak i så det blir lite asieninspirerat på smakfronten utan att utnämna någon speciell region. Rätten funkar nu men jag tror faktiskt att den blir riktigt bra när värmen kommer tillbaks!

Kycklinglårfilé med chiliquinoa

Kycklinglår smaksatt med soja, chili och ingefära serverad med quinoa uppblandad med salladslök, citronsaft och mer chili.

Detta behövs (3 portioner)

  • 1kg kycklinglår (eller lårfilé)
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 st chilis (spansk peppar)
  • 0.75 dl quinoa
  • 3-4 st salladslökar
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 citron

Så här gör du

  1. Sätt en grillpanna på värmning på högsta effekt och sätt även igång ugnen på 200 grader. Koka upp 1.5 dl vatten och lägg i quinoan, koka den i 15 minuter.
  2. Skär ut benen ur kycklinglåren så att det blir platta filéer med skinnet kvar, salta och grilla med skinnsidan ner tills fettet har smält ut och skinnet är knaprigt. Flytta över till en ugnsform vartefter de är klara och krydda där med lite japansk soja, en hackad chili (med eller utan kärnor och fibrer beroende på hur starkt man vill ha det) och riven ingefära. Kör in formen i ugnen när alla filéer är grillade och kör klart kycklingen där (ca 5-10 minuter).
  3. Skär av roten och det gröna från salladslöken och grilla den därefter hel i den varma grillpannan. Hacka löken och dela den andra chilin och kontrollera styrkan, hacka den med. När quinoan är klar är det bara att blanda i chili, lök och citronsaft, smaka av med salt och peppar och sedan är det bara att servera tillsammans med kycklingen.


Kommentarer är stängda.