Nyttigare lasagne

Att omge sig och umgås med vänner och familj är inte bara kul och trevligt, utan det kan även vara riktigt lärorikt. Av samma goda vän som presenterade mig för den fantastiskt goda taboulehn fick jag även ett tips på hur man kan göra sin lasagne lite nyttigare. Genom att skippa ostsåen och istället göra en keso-spenatblandning blir lasagnen en ren proteinbomb där det enda tveksamma (beroende på hur man ser på snabba kolhydrater) i denna rätt är lite pasta, och det är ju faktiskt helt okej!

Lasagne med keso och spenat

Nyttig lasagne med keso och spenat.

Du behöver

 • ca 800 g köttfärs
 • 1 lök
 • 2 burkar krossade tomater
 • lasagneplattor
 • knappt en stor burk keso (250 g)
 • ett par nävar färsk spenat

Så här gör du

 1. Finhacka löken och stek den i lite olja på mediumvärme i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna, salt, peppar och eventuellt oregano efter smak. Låt såsen koka upp, och sedan är det upp till dig hur länge den ska koka, ju längre den kokar desto godare blir det, men man kan använda den ganska omgående också om man så önskar.
 2. Stek köttfärsen på hög värme i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt tomatsåsen och låt köttfärssåsen koka ihop sig tills den fått en lagom konsistens. Eftersom vi inte använder oss av någon ostsås i detta recept valde jag med flit att göra köttfärssåsen lite lösare för att lasagneplattorna lättare skulle kunna använda sig av vätskan från köttf’ärssåsen för att mjukna i ugnen.
 3. Förväll den färska spenaten i en stekpanna på mediumvärme med lite smör och blanda sedan detta med keson och lite salt.
 4. Varva, lasagneplattor, köttfärssås och keso-spenatblandning i en ugnsform. På toppen valde vi att riva över lite parmesan för extra smak, men här kan man göra som man vill.
 5. Ställ in mitt i ugnen, på cirka 200 grader, i cirka 20 min eller tills lasagneplattorna har blivit mjuka.


Kommentarer är stängda.