Pepperonipizza

Inspirerad av Pizza Huts Pepperoni Lovers men med målet att kunna göra pizza hemma riktigt snabbt tog jag fram den här varianten för ett par år sedan. Det är fortfarande en favorit de där dagarna när man inte riktigt orkar göra någonting alls… Och inte har dåligt samvete för att man inte äter så nyttigt som man borde.

Pepperonipizza gjord på ciabatta och mozzarellaost.

Pepperonipizza gjord på ciabatta och mozzarellaost.


Detta behövs (2 portioner):

  • 2 ciabattas (små eller en stor)
  • minst 100g salami (jag brukar ta pepparsalami)
  • tomatsås
  • en boll mozzarella
  • tabasco

Dela brödet i två delar så att man får två mackor, stänk över lite olja eller bred den mjuka sidan med smör för att få en fylligare och mjukare smak. Täck med tomatsås, salamibitar (snåla inte, vi ska försöka få i oss lite proteiner även om det också är en massa fett och snabba kolhydrater), mozzarella och avsluta med att droppa över tabasco. Kör in i ugnen på grill tills osten smält eller mikron om det är riktigt bråttom.

Man kan även avsluta med lite olivolja över osten men det viktigaste är tabascon då den tillsammans med salamin ger den rätta starka smaken och smöret eller oljan under tomatsåsen balanserar den pikanta delen. Även med promenaden till affären för att köpa ciabatta och mozzarella tar det mindre tid att göra den här pizzan mot att beställa köpe-pizza via hemkörning (eller upphämtning för den delen) och jag tycker också att det blir godare. Att det dessutom går på halva kostnaden brukar också kännas bra de dagar då man inte riktigt vill se kontoutdraget från kvällen innan.

Pizzan strax innan den åker in i ugnen.

Pizzan strax innan den åker in i ugnen.Kommentarer är stängda.