Spagetti med salami och skinka

Jag var nyligen på Vapiano och insåg hur snabbt det borde gå att laga en pastabaserad huvudrätt hemma, de har visserligen varma pannor, alla ingredienser förberedda och färsk pasta men det borde gå att komma ganska långt under den halvtimme som jag i vanliga fall tycker är snabb hemmalagad mat. Sagt och gjort, med två minuter för att värma pastavattnet och sedan 8 minuters koktid då vi tar hand om resten av ingredienserna kan vi klara av det på 10 minuter! Satsa på skinka och salami av riktigt bra kvalité, det är inte mycket som går åt och eftersom resten av ingredienserna inte är dyra blir det ändå billigt, jag klarade mig på 70 kronor för fyra portioner med fin-protein från charkdisken.

Spagetti med skinka och tomat

Spagetti med vitlökssalami, alrökt skinka och tomat.

Till 4 portioner behövs:

  • 100 gram rökt skinka
  • 50 gram salami (tex vitlökssalami)
  • 1 liten gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • en ask (250g) körsbärstomater
  • spagetti till fyra personer

Sätt igång en kastrull med saltat pastavatten och börja värma en stekpanna. Hacka lök och vitlök fint och stek i lite olja på mediumvärme. Ungefär nu borde vattnet koka så häll i pastan. Hacka salamin och skinkan under tiden löken fräser, stek dessa men se till så att inte korven bränns. Skölj och dela tomaterna och häll i dem i stekpannan när salamin är klar. Smaka av med salt och peppar.

När pastan är klar är det bara att hälla ner den i stekpannan eller tvärt om beroende på hur stora stekpannor och kastruller man har, det krävs lite extrautrymme för att kunna röra runt allt så att inte  det bara är pasta högst upp.Kommentarer är stängda.