Pizza i Florens

Vi är både medvetna om att vi har tappat tempo på uppdateringarna här och det beror helt enkelt på att vi har varit lite upptagna den senaste tiden (och kommer vara det ett tag framöver också). För snart två veckor sedan fick vi hem vår dobermannvalp Dante (Dobvoyage Fangs i rullorna) och i princip all tid går nu åt till att få honom att känna sig hemma och aktivera honom tillräckligt så att han inte äter upp all inredning.

Veckan innan vi hämtade upp honom var vi iväg med hela familjen till Toscana och mitt i en massa kulinariska höjdpunkter åt jag den godaste pizzan i mitt liv. Ingenting tidigare har ens varit i närheten av den och jag förundras fortfarande över renheten och lättheten i smakerna, hur härlig tomat kan vara när den får skina färsk istället för i koncentrerad puréform. Om du tar dig till Florens, gå till Ciro & Sons (mellan katedralen och järnvägsstationen) och testa deras Calzon med tomat, ricotta, buffelmozzarella och prosciutto.

Drömmen vore att kunna återskapa den här hemma, men det är sån skillnad på de grönsaker som kommer hit och de som vi åt där nere så jag tror att det är i princip en omöjlig uppgift, samma problem år det med både mozzarellan och pruiscutton men det är kanske dags att göra ett ordentligt försök med hemmagjord pizza på Heston Blumenthals vis från In Search of Perfection…

Calzone på Ciro & Sons

Calzone på Ciro & SonsKommentarer är stängda.