Seafood bar på Pontus!

När Anders och jag träffades för lite drygt fyra år sedan tog han med mig till mitt första lite mer utmanande restaurangbesök på Pontus! Det var nog första gången i hela mitt liv som jag åt både lamm och sparris, för jag var som sagt inte så förtjust i mat innan vi träffades. Efter det vart det ett antal besök till matsalen i denna mysiga lilla restaurang, men efter att vi flyttade ut från stan har restaurangbesöken blivit allt färre och det var riktigt längesedan jag var på Pontus!

Seafood bar på Pontus!

En gammal bild från 2008 på Seafood bar, Pontus!

Men så igår äntligen blev det av för första gången på flera år, jag var ute och åt där med några tjejkompisar. Först och främst vill jag bara berätta om deras mycket fiffiga lösning för att få fler tidiga gäster. Det är nämligen så att om man lämnar sitt bord senast kl 19.15 behöver man bara betala halva priset på notan (gäller dock ej alkoholen). Jag tycker det är en himla smart lösning för att få fler kunder att komma tidigare, för jag kan lova att det var fullsatt i seafood baren från det att vi kom dit, hur många andra restauranger är annars fullsatta kl 17 en torsdag?!

Vi har som sagt alltid varit fans av denna restaurang men tidigare bara ätit i deras matsalsdel, men denna gång åt vi som sagt i seafood baren då denna öppnar kl. 17 istället för kl. 18 när matsalen öppnar. Jag var lite nervös eftersom jag ännu inte riktigt lärt mig att äta skaldjur eller någon form av rå fisk, men som tur var hade de röding där man kunde välja olika sorters tillbehör och jag valde sparris och citronhollandaise. Resultatet har jag tyvärr inga bilder på, men jag kan lova att det var himla gott!

Till efterrätt blev det en marängsviss med chokladmaräng och vahlrona chokladsås. Det var en stor maräng med choklad insprängd i själva marängsmeten på samma sätt som jag gjorde i min egen version av en marängsviss. Den var lite för stor, och smakade lite för mycket äggvita för min del (jag är inte så förtjust i ägg överhuvudtaget) men chokladsåsen var alldeles underbar. Den påminde om min egen chokladfudgesås och hade en släng av det som jag ser som själva “fudge-smaken”, men gjord på Vahlronachoklad så kan det ju inte bli annat än super.

Igår tror jag att de hade någon slags invigning för den nya seafood baren och det var därför ganska mycket folk när vi kom dit. Jag vet inte om det var på grund av detta som Pontus själv gick omkring i restaurangen, eller om han alltid gör det. Väldigt trevligt var det i alla fall. Eftersom det är en av mina favoritrestauranger i Stockholmsområdet kan jag inte göra annat än att råda folk att gå dit!

Ostron och Champagne på Pontus!

Även detta en gammal på ostron och champagne på Pontus!

Posted in Restauranger April 27th, 2012 by
Jessica
and last updated April 27th, 2012. Tagged with .


Kommentarer är stängda.