Om oss

Vi tycker om att äta gott och vi tycker om att få ut så mycket som möjligt för våra pengar. Genom att äta hemlagad mat kan man inte bara styra vad man stoppar i sig och äta billigt så att man får pengar över till annat (vin till exempel), många gånger är det dessutom väsentligt mycket godare och mer varierat.

För oss två har vi en budget på 2000-3000kr i månaden till mat och då ingår i princip samtliga luncher då vi gör matlådor från kvällen innan. Vi tränar båda två ett antal gånger i veckan och försöker se till så att vi får i oss tillräckligt med protein samt en bra blandning av långsamma kolhydrater och hälsosamt fett.

Att vi försöker hålla ner vår matbudget betyder inte att vi snålar med maten, snarare tvärt om. Det betyder dock att vi känner att vi kan lägga ett par hundralappar på en riktigt bra flaska vin eller gå ut och äta på intressanta restauranger med jämna mellanrum. Vi ser det som att man sparar pengar när man dricker en flaska vin för 350kr, ute skulle den kostat minst 700kr och då ska man också köpa maten till den.

Anders tar anteckningar utanför Comptoir de Relais Saint-Germain i Paris.

Anders tar anteckningar utanför Comptoir de Relais Saint-Germain i Paris.

The Cheap Gourmand är helt enkelt vårt lilla bidrag för att ge lite inspiration till andra vanliga människor utan kockutbildningar, med begränsade budgetar och med fulla scheman hur man helt enkelt kan äta bra. Sen gör vi det såklart för att hålla reda på vad vi faktiskt själva lagar och äter, det är rätt lätt att glömma bort favoriter och falla tillbaks på klassiker.