Zucchinipasta med instant Chorizo

Det här är en rätt som egentligen borde åtalas för förtal, det finns ingen pasta i den och korven är egentligen bara fläskfärs. Men, den som kan sina chorizos vet att det finns två varianter där den vanliga spanska vi äter fungerar som korv gör mest medan den mexikanska är en färskkorv där höljet endast fungerar som en förpackning till färsen. Det vanliga där är att man helt enkelt snittar upp sin korv, klämmer ut innehållet och använder det som smaksatt fläskfärs. Använder man färdig fläskfärs går det inte bara oerhört fort att laga denna rätt (under tio minuter), den blir också nyttig då det är mycket protein, lite kalorier och grönsaker.

Zucchinipasta med instant chorizo

Zucchinipasta med instant chorizo.

Nu blir det här en lite förenklad variant för att den ska gå snabbt att tillaga, vill man anstränga sig lite mer hackar man själv sin färs av fläskkarré och späck, ibland går det till exempel att hitta karréspill billigt men då får man jobba lite på att skära loss kött från ben och rensa på senor och bindväv. Huvudkryddningen är paprikapulver och vitlök, hur stark den blir består helt enkelt på hur mycket och av vilken typ paprikapulvret är. Med det ganska mesiga paprikapulver som vi har i våra vanliga affärer blir det till att trimma kryddblandningen med lite chiliflakes, cayennepepper eller något liknande.

Detta behövs (4 portioner)

  • 1 stor zucchini
  • 400 g fläskfärs
  • 250 körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 anjo (torkad pablanochilli)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk paprikapulver
  • cayennepeppar, chiliflakes, kanel, spiskummin, oregano

Så här gör du

  1. Förbered färsen (hacka den fint om du inte har färdig färs), hacka sedan vitlök och anjo fint och blanda i. Krydda färsen med paprikapulver och ett litet stänk var med resten av kyddorna. Salta och stek sedan en liten provbit för att smaka av, fyll på med mer chiliflakes eller cayennepeppar om den är för mesig.
  2. Stek färsen, det gör ingenting om det blir små klumpar. Skala och strimla zuchinin fint (man kan även använda en osthyvel) under tiden, skölj och halvera sedan tomaterna. När färsen är genomstekt är det dags att hälla på vitvinsvinägern och sedan direkt blanda i zucchinin och tomaterna. Lägg på ett lock så att grönsakerna ångas, efter ungefär en minut är de klara och det är dags att servera.


Kommentarer är stängda.